hosszú szőke, felemás cipőben

Minden, ami a divatban van: frizura, ruha, cipő, életmód, egyéni nézőpontokkal, ötetekkel. Remélem találsz itt hasznos, mókás és meglepő dolgokat, ha igen, várlak vissza :)

HTML

Címkék

statisztika

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

Bőrápolás télen

2011.11.06. 14:08 :: Lightsoul

Télen több tényező is megviseli az emberek bőrét: a kinti hideg és a benti meleg nagy hőmérsékleti ingadozása; a fűtött szoba levegőjének és a téli hideg levegő alacsony páratartalmának köszönhető szárító hatása. Különösen a száraz, érzékeny bőrűek szenvednek ilyenkor, a testrészek közül pedig leginkább az arc van kitéve az időjárás viszontagságainak - a kezeket legalább megvédi a kesztyű, persze, ha nem restelljük felhúzni őket.
 
 
 
Hideg téli estéken bizony kellemes kikapcsolódást nyújt egy habos, forró kád vízben eltöltött, hosszas fürdőzés. A valóság azonban az, hogy ami lelkünknek jól esik, azt lehet, hogy bőrünk sínyli meg. A forró víz ugyanis nagymértékben csökkenti a bőr hidratáltságát. Ezért ajánlatosabb inkább közepes hőmérsékletű vízben végzett gyors zuhanyozást választani.
 
  A téli hideg, szeles idő megviseli bőrünket. Az irritáció hatására vöröses foltok jelentkeznek, a bőr zsíros védőrétege eltűnik, s kiszárad, ráadásul a fűtött lakás száraz melegsége is további vizet von el a bőrtől. Ennek megelőzésére már a hideg idő kezdetén el kell kezdeni a zsírosabb krémek használatát. A testápoló szerek közül a téli időszakban az aloe vera, mandulaolaj és fehér tea kivonatot tartalmazó termékek nyújtják a legnagyobb védettséget. 
A krém zsíros állaga segít megóvni a bőr természetes
 savköpenyét, a gyógynövények pedig védettséget nyújtanak az irritáció ellen. A kamillás gőzölés és borogatás is nyugtatja a hideg levegőtől kiszáradt bőrt.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: tél testápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuszoke.blog.hu/api/trackback/id/tr363358286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása